17 000 лева от клиенти прибрала за 3 месеца разследваната пощальонка от Бобов дол

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу Иванка Борисова, тя се крие с болнични, които се разследват

DenNews.bg
02.12.2010
размер на текста:

17 000 лева е присвоила от клиенти на пощенския клон в квартал „Христо Ботев” в Бобов дол служителката Иванка Борисова от юни до месец август тази година. През този 3-месечен период тя е прибирала пощенски записи на клиенти и пенсии. Първоначалната информация бе за злоупотреби за 5 000 лева, но разследването от полицията показа, че крайната сума се изчислява на 70 минимални работни заплати.
Това показаха крайните резултати от продължилата 3-месечната проверка в полицията в Бобов дол, която започна през септември, а преписката е изпратена в прокуратурата в Дупница.
Държавното обвинение е образувало досъдебно производство по член 202, алинея 2, точка 1 точка от Наказателния кодекс за длъжностно присвояване. Наказанието, което е предвидено е лишаване от свобода от 3 до 15 години.
Тепърва прокуратурата в Дупница ще извършва допълнителна проверка по случая и ако бъдат събрани достатъчно доказателства, срещу Иванка Борисова ще бъде внесен и обвинителен акт в съда.
От началото на проверката от прокуратурата в Дупница Иванка Борисова била в болнични. Това е причината от Български пощи да поискат пълна ревизия на болничните й листове, които са били издавани от частна клиника в Дупница. Ако се докаже, че има нередности в тях, ще започне ново разследване.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети