Новоизбраните общински съветници в Бобов дол ще положат клетва утре

DenNews.bg
05.11.2019
размер на текста:

Новоизбраните общински съветници в Бобов дол ще положат клетва утре, 6 ноември.

Първото заседание на ОбС ще бъде открито в 11 часа. На него ще присъства и областният управител Виктор Янев. На заседанието клетва ще положат съветниците, кметът Елза Величкова и кметовете на кметства.

Най-много места-5, в новия 13-местен ОбС ще има групата на новия стар кмет Елза Величкова, като листата бе избрана с регистрацията на Партия на Зелените. Съветниците са: Моника Стоичкова, Константин Динев, Илиян Илиев, Антоанета Плачкова и Милослав Методиев.

Групата на ГЕРБ ще има три мандата. Те са за неуспелия кандидат за кмет на общината Мая Спасова, Росица Борисова и Юлиан Божанов.

Групата на досегашния председател на ОбС Красимир Чаврагански, регистрирана като местна коалиция ЗС „Александър Стамболийски” (БДЦ, Земеделски съюз Александър Стамболийски”), ще има също трима съветници. Това са Чаврагански, Радостина Василиева и Юлиан Йорданов.


Общински съветници от БСП ще бъдат Елеонора Христова и Валери Радлев.

Изглежда, че кметът Елза Величкова ще разчита на комфорт на ръба, тъй като съветниците от нейната листа и съветниците на БСП, които подкрепиха кметската й кандидатура, ще бъдат с един повече от съветниците на ГЕРБ и Чаврагански.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети