Легендите Армен Назарян и Александър Томов идват в Бобов дол за празника на града

DenNews.bg
09.10.2019
размер на текста:

 Легендите на българската борба Армен Назарян и Александър Томов, както и Спортист №1 на България за 2013 г. Иво Ангелов и голяма част от националния отбор по борба ще гостуват в Бобов дол по случай празника на града.
Спортистите от световна величина ще се включат като жури, публика, а и като състезатели в срещите по народни борби, които ще се проведат от 11 часа на 10 октомври, четвъртък, на площада пред Общината.

Празникът на Бобов дол, 12 октомври, тази година ще бъде отбелязан с 4-дневен културен календар, които започва от днес, 9 октомври.
От 17 часа в Амфитеатъра в градския парк започва концерт на танцов състав и школа по народно пеене при НЧ „Просвета“-Бобов дол.

В четвъртък, 10 октомври, освен народните борби на площада, ще се проведе и концерт на Танцов състав и Женска фолклорна група при НЧ „Пробуда“-Мало село, Танцов състав при НЧ „Зора“-Мламолово, Танцов състав „Бера“ при НЧ „Нови дни“-Долистово и народната певица Павлина Теова. Концертът започва в 17 часа в Амфитеатъра в градския парк

На 11 октомври, петък, отново от 17 часа в Амфитеатъра ще започне концерт на Фолклорен ансамбъл „Бобов дол“ при НЧ „Миньор“-Бобов дол, Женски народен хор при НЧ „Царичина“-Бобов дол, Детска група „Малки жълти патета“ при НЧ „Разметаница“-Големо село.

На 12 октомври, събота, в Амфитеатъра от 11 часа започва детско шоу с илюзии и фокуси, балонна щуротека и подарък за всяко дете.
В 17 часа ще бъде отслужен тържествен водосвет за здраве на жителите на общината, а в 17:30 часа започва празнична програма с участието на Мъжка фолклорна група „Веселие“ и народната певица Снежана Андреева, народният певец Николай Учкунов и народният изпълнител Айшенур.
В 20:30 часа ще има заря.
При неподходящи атмосферни условия мероприятията ще се проведат в Дома на културата в града.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети