Сашо Иванов: Кой иска оставката ми? Човекът-партия?!

Десислава Панайотова-Янкова
03.11.2012
размер на текста:

„Кой иска оставката ми? Човекът-партия?!”. Така кметът на Сапарева баня коментира обединения фронт от пет партии, който поискаха той да напусне поста си, заради липсата на приходи за общината от лифта до Езерата и малкото постъпления от паркинга при хижа „Пионерска”.
„Това не са пет партии, а един човек, който говори от тяхно име. Не виждам какъв е проблемът с приходите от лифта, след като всичко беше подробно обяснено на общинските съветници. Що се отнася за постъпленията от паркинга-малко ли са близо 70 000 лв. за девет месеца, щом от туристически данък сме събрали едва 10 000 лв., при дължими 150 000 лв. Вижда се, че паркингът дава едно солидно постъпление от туризъм в момент на криза в бранша”, коментира за dennews.bg Иванов.
Що се отнася за идеята на съветници да бъде поставена на бариера с електронно отчитане на паркинга, градоначалникът обясни, че я подкрепя на 100%, но това може да стане едва след преотреждането на терени и обособяването на паркоместа.
„В момента реално няма обособен паркинг и дори не мога да кажа какъв е капацитета, защото всеки спира както му дойде. В момента автомобилите спират отстрани на пътя от „Пионерска” до началната станция на лифта и зад трафопоста. Едва след преотреждането на терените и обособяването на паркинг, за което ние работим, ще се постави бариера и отчитането ще бъде електронно”, обясни още кметът.
Междувременно, само преди часове в социалната мрежа Фейсбук се появи група „Искаме промяна в Сапарева баня”. Най-активни за момента, а и администратори на групата са д-р Михаил Кметски и Росен Тимчев.
Самият Росен Тимчев, коментира пред екипа ни, не преки, но все пак насочени към него думи на Иванов, че е човекът-партия така: „Не знаех, че съм толкова влиятелен и мога да диктувам решения на колегите от другите партии. А как кметът ще коментира факта, че зад искането му за оставка застанаха и земеделците-неговата родна партия, защото преди да прескочи в НДСВ той беше земеделец”, каза лидерът на ДСБ в курортната община.
Както писахме, ДСБ, СДС, Обединени земеделци, БСДП и БЗНС поискаха оставката на кмета Сашо Иванов с обща декларация. Припомнете си ТУК
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети