Сапарева баня без пукната пара приход от лифта още 2 г.

Десислава Панайотова-Янкова
30.10.2012
размер на текста:

Община Сапарева баня няма да калкулира приход от лифта до Езерата още поне две години. Това е станало ясно по време на среща на управителя на „Рила спорт” Славейко Стайков и общински съветници в курортната община.
Причината за финансовата суша е, че общото дружество между основния инвеститор и общината първо трябва да изплати кредитите си, като по думите на Стайков това ще лиши общината и от стотинка приход поне още две години.
Единственият приход за общинската хазна от високопланинския туризъм са постъпленията от таксите на паркинга на хижа „Пионерска” при изходния пункт на лифта.
На последната сесия на ОбС беше представен отчет за приходите от тази дейност, но съветниците от опозицията поискаха повече подробности и дори ежедневни справки от касовите апарати.
„Получихме повторно отчет от главния бюджетар Калинка Андреева, но пак има неясноти. Има какви ли не градски легенди, че приходите от паркинга отиват и в частни лица, че не се отчитат точно и именно затова ние ще поискаме въвеждането на електронни бариери и видеонаблюдение”, коментира пред dennews.bg общинският съветник Марта Желязкова.
10 800 лв. е отчетеният приход от паркинга до края на юни, а до 30 септември-65 380 лв.
„Не става ясно дали в тези 65 380 лв. влизат 10-те хиляди лева, събрани до юни или не. Честно казано, аз се чудя дали 10 000 лв. за зимния сезон, който се използва за ски и повечето туристи пристигат с автомобилите си, е реалистична сума за 6 месеца”, коментира още Желязкова.
Според нея единствено въвеждането на електронни бариери ще преустановят поводите за съмнения, дали отчитането на таксите е напълно коректно. „Само така ще знаем, че легендите са легенди, без да ни дават повод да се съмняваме, че може да се случва нещо нередно”, добавя тя.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети