Обединен фронт иска оставката на Сашо Иванов

Десислава Панайотова-Янкова
31.10.2012
размер на текста:

Пет партии излязоха с искане за незабавна оставка на кмета на община Сапарева баня Сашо Иванов, но ще търсят разширяване на обединения фронт с основните играчи в опозиция ГЕРБ и Лидер.
Основният мотив на ДСБ, СДС, Обединени земеделци, БСДП и БЗНС за искането им е потвърдената от управителя на „Рила спорт” Славейко Стайков информация, че приходи от лифта за Езерата не са влизали в касата на община Сапарева баня и няма да влизат в близките 2 години, заради условията на договора, подписан от кмета на Сапарева баня Сашо Иванов и екипа му. Другият мотив е отчетените ниски приходи от паркинга на изходния пункт на лифта при хижа „Пионерска”.
След приключване на разговорите и с останалите партии в опозиция ще бъде внесен сигнал и в Окръжна и Апелативна прокуратура за допуснато престъпно бездействие от страна на кмета.
„Настояваме за незабавната оставка на кмета на Сапарева баня инж. Сашо Иванов, който да поеме отговорност за решенията си, довели до тежко ощетяване на бюджета на града ни.
Настояваме и ще сезираме отговорните власти да предприемат пълно разследване срещу кмета и отговорните чиновници, допуснали с престъпно бездействие стотици хиляди лева да потънат в джобовете на приближени фирми и лица и да бъдат отчитани неверни приходи от паркинга при хижа „Пионерска”.
Приканваме всички общински съветници да се разграничат публично от този модел на управление на града ни
Оттук нататък ще бъдем непримирима опозиция и ще използваме всички средства за политически и граждански натиск за промяна на управлението на нашия град – призоваваме всички граждани, политически и обществени формации да застанем открито срещу лъжата и грабежа, на който една група хора подлагат години наред града ни и лишават децата ни от бъдеще!”, се казва в декларацията на ДСБ, СДС, Обединени земеделци, БСДП, БЗНС, приета в късния следобед вчера.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети