Иван Георгиев: Радлев не е БСП, не ме е отстранил от групата в ОбС

Десислава Панайотова-Янкова
06.04.2011
размер на текста:

Иван Георгиев

Заместник-председателят на ОбС-Бобов дол Иван Геогиев продължава да се ползва с доверието на съветниците от БСП, въпреки острата декларация от червения кардинал Валери Радлев, с която той обяви, че партията сваля доверието си от Георгиев.
„Радлев не е БСП и не може да взема решенията еднолично. Аз съм избран с гласуване за председател на групата съветници в ОбС и само с гласуване може да бъде свалено доверието от мен”, обясни Георгиев.
Според него драмата е изкуствено създадена и е част от предизборната кампания, която Валери Радлев отсега започва в стремеж към кметския пост.
„На всички е ясно, че Радлев ще се кандидатира за кмет. Отсега започва да работи за изборите и затова ще зачести подобни изяви”, обяснява Иван Георгиев. Той не е член на БСП, а е от ветераните на Българската социалдемократическа партия за Кюстндилска област. Заради сходните политически възгледи и желанието да се сформира здрава група в местния парламент Георгиев се присъедини към тримата съветници от БСП-бившият кмет на Бобов дол Йорданка Каленичкова, фолкпевеца Борислав Делибалтов-Борис Дали и бизнесмена Рангел Рангелов.
„И това доказва колко безсмислени са изявленията на Радлев, че сваля доверие от мен. Той нито може да ме изключи от БСП, защото съм член, нито може да ме отстрани от Общински съвет, защото съм избран с гласовете на хората. Винаги съм гласувал по съвест, за разлика от колеги които още не могат да се ориентират къде са”, добавя заместник-председателят на ОбС.
Тозно заради сдържаността си и избягването на участие в конфликтите, които са задължителна част от заседанията на местния парламент, Георгиев често отнася критики от колегите си и от ОбС-шефа Нели Карипова. На последната сесия той дори си спечели гнева й, защото при гласуването на докладните за избор на бившия кмет на Дупница д-р Пламен Соколов за управител на закритата болница „Д-р Стоян Сантев” в Бобов дол, Гоегиев остана пред залата и не се включи в дебатите и вота, въпреки че имаше опасност кворумът да пропадне.
Както писахме с декларация бившият заместник-кмет на Бобов дол Валери Радлев обвини Георгиев в политически еквилибристики, а най-голямото му престъпление било, че заради неговото присъствие в залата на ОбС в края на миналата година беше приета актуализацията на бюджета по предложение на градоначалника Грети Алексова.
„Това е абсолютно измислен повод, защото в този момент председателят на Общински съвет Нели Карипова беше в отпуск и по закон аз съм длъжен да я замествам. След като постъпи докладната аз трябваше да насроча и водя сесия. Няма никаква драма”, казва още Георгиев.


 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети