БСП-Бобов дол свали доверието си от Иван Георгиев заради еквилибристика

Зам.-председателят на ОбС подкрепил докладни на Алексова след „интриги и изплатени пари” се казва в декларация на червените

DenNews.bg
14.03.2011
размер на текста:

Иван Георгиев

Изпълнителното бюро на БСП-Бобов дол свали политическото си доверие от заместник-председателя на Общински съвет Иван Георгиев, заради еквилибристики в местната политика, отдалечаващи го от позицията на социалистите.
„Действията му не коренспондират с общоприетият човешки и политически морал. След дълги задкулистни игри и интриги между него и кмета Грети Алексова и изплатени парични възнаграждения, с гласа на г-н Георгиев в края на 2010 г. бе приета актуализацията на общинският бюджет, а през февруари същият господин подкрепи предложения от г-жа Алексова проект за бюджет за настоящата финансова година”, се казва в осъдителната декларация изпратена от червения кардинал в Бобов дол Валери Радлев до dennews.bg.
Според БСП градоначалникът не е изпълнил бюджета за 2010 г., затова и не би следвало отчета да бъде приет.
Според червените Алексова е утвърдила като практика отклоняването на финансови средства от държавно делегираните дейности към местните дейности.
Липсата на контрол спрямо община Бобов дол пък довело до отпускането на безлихвен заем еднолично от кмета на гражданско дружество без решение на ОбС Бобов дол, което е грубо нарушение на чл.21 т.10 от ЗМСМА, посочват още от ИБ на БСП-Бобов дол.
„За тези нейни финансови закононарушения бе направено питане в Народното събрание към финансовия министър Симеон Дянков в т.ч и за изпълнението на бюджета на община Бобов дол за 2010 г. В отговора си г-н Дянков посочи, че пренасочването на финансиви средства- извършено от г-жа Алексова е неправомерно и е незаконо предоставянето на безлихвен заем от общинският бюджет на гражданско дружество”, се казва още в писмото.
„Жалко за г-н Радлев че бил толкова време заместник-кмет и председател ня ОбС, а не знае елементарни неща. Няма никакъв отпуснат заем. Това са средства, които се дават по спечелени проекти, в случая по ОП ”Развитие на селските райони”. Общината е бенефициенти по всички проекти, но след това тези пари й се възстановяват”, обясни кметът Алексова. Що се отнася за пренасочването на средства според нея няма българска община, която да не прави това-особено в първите месеци на годината, когато постъпленията от местните данъци са малко.
„Разбира се след това го има и обратното-пренасочване от местни дейности към държавни. Нормално е, а за изплатени пари на Георгиев е смешно да се приказва. Може да се проверят ведомостите”, каза още тя.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети