С благотворителен концерт деца от Рила помагат на пчелите

DenNews.bg
20.07.2021
размер на текста:

НЧ „Христо Ботев“-Рила и детски състави към читалището подемат благотворителна и благородна инициатива „Да помогнем на пчелите“.
Утре, 21 юли, от 17 часа в градинката пред читалището ще се състои концерт на вокална група „Рилски звънчета“, детски ансамбъл за народни танци и индивидуални изпълнения на китара.
Целта на организаторите е да се съберат средства за кът на пчелите в библиотеката при читалището, така че деца и възрастни да могат да се информират за това колко полезни са работливите насекоми, които не само ни осигурят един от най-лечебните природни продукти – меда, но и опрашват растенията, благодарение на което животът на планетата ни съществува.

Всички присъстващи на благотворителния концерт ще се превърнат в посланици на благородната инициатива, защото ще получат като подарък семенца от медоносни растения, които да засадят в дворовете и по терасите си, така че да има прашец за пчелите.
Организаторите обещават и други изненади.
Инициативата е начин да бъде подкрепена каузата на 7-клкасникът от местното училище Иван Гопин и неговият проект BeeTheChange.
Иван спечели Националния конкурс за благотворителни инициативи на ученици „Млад благотворител“ на Фондация „Благотворител“. Проектът му бе избран като най-добрия сред общо 47 идеи, разработени от общо 250 ученици от цялата страна.

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети