Отпуснаха стипендии на изявени спортни таланти от Сапарева баня

DenNews.bg
26.04.2018
размер на текста:

Изявени таланти с постижения в спорта ще получат стипендии. Това бе решено единодушно на последната сесия на местния парламент в Сапарева баня. Гласуваната докладна записка от общинските съветници бе по предложение на кмета Калин Гелев и на председателя и треньор на СК „Паничище” – Райко Пенев.
Финансовата помощ ще бъде под формата на ежемесечна стипендия за четирима млади спортисти от курортната община. Това са: Петър Вълчев, Любомира Пехливанска, Николай Виячев и Ванеса Емилова. Те са състезатели в зимните спортове ски бягане и биатлон. Стипендията, която ще получават ежемесечно, е 200 лв. Тя ще им бъде отпускана до края на 2018 г. – за периода от месец май до месец декември включително. Условието да получават стипендията е да бъдат състезатели на СК „Паничище”, Сапарева баня. Средствата ще бъдат осигурени от преизпълнението на собствените приходи на Общината.
Градоначалникът на Сапарева баня обясни, че Българска Федерация по биатлон и Българска Федерация по ски бягане нямат възможност да стимулират младежите, затова има голяма опасност състезателите от малката планинска община да приключат спортната си кариера, поради факта, че са пълнолетни и не получават възнаграждение от никъде.
„Всички знаем какви постижения и добри спортни резултати постигат децата. Представят достойно община Сапарева баня не само на национални, но и на международни състезания. На такива таланти трябва да помагаме и да ги поощряваме”, посочи кметът Гелев.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети