Иван Куйов е кандидатурата на ГЕРБ за председател на ОбС-Сапарева баня

DenNews.bg
05.11.2015
размер на текста:

 Бизнесменът Иван Куйов е кандидатурата на ГЕРБ за председател на Общински съвет-Сапарева баня, обяви за DenNews.bg новоизбраният кмет на курортната община Калин Гелев.
Куйов влиза в местния парламент по решение на Общинската избирателна комисия от вчера, 4 ноември, след като са постъпили заявления за отказ от страна на четирима новоизбрани общински съветници. По лични причини мястото си в Общински съвет се отказва студентът Светлин Христов. След неговия отказ заявления са подали и следващите го по вот Любка Маргина, Александър Алащинов и Йордан Йовев. Те се отказват от мястото си в Общински съвет, тъй като ще бъдат част от новия екип на Калин Гелев.
„Колегите подадоха заявления за прекратяване на правомощията преди първата сесия, за да не се губи време. Светлин Христов се отказа по лични причини, а Маргина, Алащинов и Йовев ще бъдат част от екипа ми, затова и няма нужда да се протака въпросът с отказа им в няколко заседания на Общински съвет”, коментира Гелев.
На 2 ноември Общинската избирателна комисия-Сапарева баня прекрати и правомощията на общински съветник и на самия Калин Гелев, след като с друго решение той бе обявен за кмет на общината. Както е известно, кандидат-кметът от ГЕРБ бе и водач на листата за ОбС.
Така в местния парламент групата на ГЕРБ ще бъде в състав: Калин Базиргянов, Николай Мертекчийски, Любен Кръстев, Христо Милтенов и Иван Куйов.
Първото заседание на Общински съвет – Сапарева баня ще се проведе утре, 6 ноември, от 14:00 ч. На него клетва ще положат кметът Калин Гелев, кметовете на кметства и общинските съветници. След това ще се премине към избор на председател на Общински съвет.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети