Предизборна рокада в Сапарева баня

Бившият лидер на ГЕРБ Росен Тимчев и афиширащ се за най-верния на Бойко Борисов стана водач на ДСБ и ще служи на Костов

Даниела Методиева
13.06.2011
размер на текста:

Една от очакваните предизборни рокади в партийните среди в Сапарева баня вече е факт. Бившият лидер на ГЕРБ в курортната община и афиширащ се за един от най-верните последователи на Бойко Борисов Росен Тимчев официално вече е председател на местната структура на ДСБ и вече работи за реализирането на идеите на Иван Костов.
Това Тимчев съобщи късно снощи, след като се яви в Спортната зала в Дупница, за да донесе лично резултатите от вота на синята коалиция за избор за кандидат президент.
На въпрос откока официално е заел поста председател на ДСБ в Сапарева баня, Тимчев отговори, че това е факт вече от няколко дни, но нарочно не искал да афишира в публичното пространство. Вотът на синята коалиция вчера той определи като подходящия момент да огласи публично преминаването си в редиците на ДСБ и то в качеството си на лидер в курортната община.
За това, че Тимчев ще поеме този пост, бе намекнато още на пресконференцията, която даде десният кандидат за кмет на Сапарева баня д-р Михаил Кметски. Тогава Тимчев се появи като представител на ДСБ за Сапарева баня.
До промяната в политическата нагласа на Тимчев се стигна, след като подаде молба за напускане на ГЕРБ заради разразилият се скандал в Сапарева баня заради отпуснати 5 000 лв. от Дирекцията по вероизповеданията за ремонт на храма Свети Архангел Михаил. Църковното настоятелство на храма подаде сигнал в прокуратурата, че парите стоят в една от дебитните карти на Тимчев и не са преведени по сметката на храма. Това бе причината да започне разследване на прокуратурата, а през това време Тимчев подаде и оставка. Според него това е постановка на кмета на община Сапарева баня Сашо Иванов и председателя на местния парламент Венчо Златанчев. Срещу двамата Тимчев бе поел мощна кампания с компромати, но в края на краищата той остана потърпевш. И досега Тимчев твърди, че става въпрос за постановка, защото той никога не е давал номера на банковата си сметка на Дирекция по вероизповеданията за превеждане на въпросната сума. Той дори заподозря в заговор главната счетоводителка на община Сапарева баня Калинка Андреева, ОбС-шефа Златанчев и кмета Сашо Иванов срещу когото подаваше сигнали за корупция и дори се закани, че го чака участта на кмета на Кочериново Костадин Катин.
Тимчев влезе в директен сблъсък с председателя на местния парламент Венчо Златанчев, като заведе и дело срещу него за обидата, че е „психично болен и убиец на онкоболни”. Златанчев бе принуден да се извини в съда в присъствието на медии.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети