Над час чакат избирателите в Сапарева баня пред секциите

DenNews.bg
23.10.2011
размер на текста:

В 19 часа ще бъдат затворени вратите на училището и ще бъдат допуснати да гласуват само хората, които са вътре. Снимка: dennews.bg

Над час и половина чакат избирателите в трите централни секции, разположени в ОУ „Христо Ботев”, в Сапарева баня за да упражнят гласа си. В момента над 150 души са извили опашки пред секциите, като в тях крак превиват и някои от кандидатите за кметове и общински съветници.
Хора коментираха, че за първи път се случва такова нещо в курортния град. Миризмата в коридорите и помещенията, в които се гласува е тежка, баби и дядовци са насядали по стълбите и пода, а застъпници са изнесли две колабирали млади момичета.
„Тапите са цял ден. Явно не се дължат на притока на хора, а на бавната работа на секционните комисии. Цял ден хората отиват до секциите и се прибират. 80-годишни баби по 4-5 пъти ходят до секциите и не може да минат”, коментираха от един от щабовете, като упрекнаха комисиите в секциите, че не са достатъчно подготвени и не могат да се справят с работата.
По изчисленията на друг от щабовете изборния ден ще приключи след 20 часа и то само ако пред секциите не дойдат още хора.
Към 16 часа в община Сапарева баня избирателната активност е била 43,04%.
От Общинската избирателна комисия обясниха, че забавянето се дължи единствено на факта, че повечето избиратели са възрастни хора и „се мотаят в тъмните стаички”.
Гласът си ще могат да упражнят всички хора, които се намират пред секциите към 19 ч. Тогава вратите на училището ще бъдат затворени и ще бъдат допуснати да гласуват само хората, които се намират в сградата.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети