Захарова: Вашингтон е въвлечен в "унизително фиаско"

DenNews.bg
22.04.2024
размер на текста:

„Задълбочаването на потапянето на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в такова гръмко и унизително фиаско за САЩ като Виетнам и Афганистан“, каза говорителката на московското външно министерство, цитирана от Ройтерс.

Москва предупреди в неделя, че американската военна подкрепа за Украйна въвлича Вашингтон в "унизително фиаско", ден след като пакет от помощ за Киев от 60,8 милиарда долара премина ключово препятствие в Конгреса на САЩ.

Финансирането от САЩ – което включва 23 милиарда долара за обновяване на американски силози и съоръжения – все още трябва да бъде одобрено от Сената и подписано от президента Джо Байдън.

След като това бъде запечатано, могат да бъдат предоставени допълнителни вълни от подкрепа от САЩ, за да се помогне за защитата на Украйна срещу превъзходството на руската артилерия на фона на обстрела на критична инфраструктура през последните седмици.

„Десетки хиляди украинци ще отидат в месомелачката“

Първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски каза пред X, че пакетът от помощ на САЩ ще означава, че Киев „ще работи малко повече, повече пари ще влязат в джоба му, повече оръжия ще бъдат откраднати и десетки хиляди украинци ще отидат ли в месомелачката."

Общият пакет от 95 милиарда долара, приет в поредица от законопроекти в САЩ, също покрива по-малки количества помощ за Израел и Тайван.

Мария Захарова заяви в Telegram, че „военната помощ за режима в Киев е пряка финансова подкрепа за терористична дейност“.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети