Деца и ученици от Сапарева баня отбелязаха Седмицата на четенето

DenNews.bg
19.10.2017
размер на текста:

По повод Националната седмица на четенето гости на градската библиотека в Сапарева баня бяха деца от детска градина "Св. Анна" и учениците от СУ "Христо Ботев". Националната кампанията се организира от Министерство на образованието и науката с цел повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и научна литература. Тя преминава с различни инициативи на територията на цялата страна – маратон на четенето, приказни герои, състезания, ден на книгата, подаряване и размяна на книги.
Пред децата от ДГ "Св. Анна" в Сапарева баня бе представена електронната книжка "Приключенията на Ноа", написана от четвъртокласничките Рая Милтенова и Виктория Димитрова. А ден преди това, в библиотеката гостуваха и седмокласници от СУ "Христо Ботев". Учениците се запознаха с правилата за ползване на библиотечния фонд и информационните услуги, които могат да получат.
"На нашите гости посочих и 10 факта за четенето, които им се сториха доста интересни и се надявам да сме провокирали желанието за четене у тях. Запознахме ги и със сайта на нашата библиотека - какво предлага и каква информация могат да намерят на него. Искрено се надявам да станат наши читатели и да четат повече. Факт е, че четенето развива мисленето и фантазията им", обясни библиотекарят Йорданка Нешева.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети