Сашо Иванов: Опозицията прави смешни неща

Десислава Панайотова-Янкова
14.12.2012
размер на текста:

Искането на някои хора от опозицията да декларирам имуществото и банковите си сметки е смешно, но и разбираеми, нали идват избори. Така кметът на Сапарева баня Сашо Иванов коментира искането, той, заместниците му Васил Маргин и Радка Георгиева и председателят на ОбС Петър Чучуганов, както и семействата им да обявят имотното си състояние и банковите си сметки, включително и такива в чужбина.
Иванов смята упражнението за абсолютно излишно, тъй като цялата информация и в момента може да се намери в Сметната палата.
„Има закон за тези неща и ние го изпълняваме. Декларирал съм всичко, когато и където трябва. Който иска може да провери. По колко пъти да декларирам?! Но разбирам, че идват избори и подобни акции са единствен начин някои хора да привлекат внимание. Разбирам го, но съжалявам, че става на наш гръб”, каза за dennews.bg кметът.
На въпроса за сметки в чужбина пък отговори с една от българските мъдрости: Никой не поглежда зад вратата, ако не се е крил зад нея.
„Ръцете и съвестта ми са чисти. Нали по моя молба НАП ме провери обстойно за шест години назад и не беше намерено нито едно нарушение или съмнение за нарушение”, категоричен е още Иванов.
Както писахме, седем местни политици в Сапарева баня, сред които Калин Гелев, Марта Желязкова и Росен Тимчев, декларираха имуществото си и призоваха това да сторят и управляващите. (Припомнете си ТУК)
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети