Цв. Видински: Марек играе честно! Другите са стимулирани срещу нас

DenNews.bg
08.03.2021
размер на текста:

Президентът на Марек Цветан Видински бе видимо доволен от победата и най-вече от играта, която отборът показа в мача с ФК Кюстендил (3:0). С успеха си дупничани се върнаха на първото място в класирането на Югозападната Трета лига, а борбата за промоция става все по-интересна.

„Мисля, че играхме много силно, особено първото полувреме – ударихме 2 греди, вкарахме 2 гола и имахме още 3 положения. Второто полувреме започнахме малко по-смутено, но тогава играхме срещу вятъра. Все пак бяхме подготвени за тежък мач, противникът също имаше 1-2 положения. Прави впечатление, че на хората им харесва това, което предлагаме като продуция, аз също съм доволен“, коментира Видински.

„Знаехме, че Кюстендил играят с трима защитици, имахме разузнаване. Във фаза защита са с 5 души отзад. Идеята беше да играем по-бързо и по-компактно, да си подаваме топката, а това е нещото, което можем. Най-вече искаме да атакуваме. Искаме да играем атакуващ футбол и мисля, че ни се получава. Ние сме един от отборите в нашата група, който играе хубав футбол. Ето, сега вкарахме 3 гола на най-добрата защита“, отчете Цецо Видински.

Той засегна и темата оносно битката за върха в класирането и доколко конкурентите спазват феърплея. „Марек играе честно! Другите отбори са стимулирани срещу нас, не искам да казвам Доброславци за какви пари играха срещу нас. Стъпиха доста здраво, теренът беше ужасен и ни направиха равен. Всички отбори знаят, че ние няма как да им предложим нещо и се хвърлят изключително здраво срещу нас. Например Доброславци като играха с Вихрен бяха без 10 души от титулярите си, а коренно различно беше срещу Марек. Казвал съм и друг път, че според мен Вихрен е основният фаворит за влизане. Там са хора с организация, със средства... Имат много футболисти, но не играят като нас. Ние сме домакини на Вихрен, но това е чак последния кръг, а дотогава всичко ще е решено. Лошото е, че ние имаме проблеми с изпадащите отбори. С тях играем трудно, защото рушат играта. Има още много мачове, участваме и за Купата на АФЛ, а вече се трупат картони“, обясни президентът на Марек.

„Идеята е Васил Калоянов да играе по-често. На момчето му се играе. Той има проблеми с адуктора и бие инжекции преди всеки мач. Не може да не оценим, че има желание и иска да помогне. Сигурен съм, че не съм сбъркал с него. Ще дойде времето и той ще ни помогне и това ще е точно, когато най-много ни трябва“, каза Видински на въпрос относно формата на новия централен нападател Васил Калоянов.

От лагера на ФК Кюстендил логично бяха в лошо настроение, старши треньорът Николай Николов-Чезето дори намекна за оставка. „Домакините търсеха повече победата, искаха я повече и я намериха. Поздравявам ги. В нашия отбор не се получи почти нищо. Уж тренирахме, говорехме, уж знаехме какво се случва в отбора на Марек и как играят. Нещата не ни се получават и е съвсем нормално, ако трябва да понеса отговорността. Ще говоря с ръководството. Не търсим извинения, просто Марек ни надигра. Ясно беше, че ще дойде такъв момент, в който някой ще ни вкара повече от един гол. Никой не искаше точно на този мач да се случи, но се случи... Все пак този мач не решава нищо, има още много мачове“, заяви Николов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети