Пропадна идеята Марек да стане АД

DenNews.bg
24.02.2020
размер на текста:

При тази ситуация беше свирната дузпа за гостите.

Идеята ФК Марек да бъде преобразуван в Акционерно дружество няма да се осъществи. Това стана ясно от думи на президента на клуба Цветан Видински след мача с Чавдар (Етр). „Няма да стане. Нямам идея какво се случва в тази посока. Ние гледаме да върви тренировъчен процес и да запазим отбора. Мога да кажа, че към футболистите нямаме нито една стотинка задължения. Нямаме и задължения към фирми. Но никой не ни помага. Само една фирма ни осигурява почистващи препарати. Опитахме да договорим с други фирми топки и анцузи за децата, но ударихме греда. Кой има излишни пари, за да ги дава за футбол?! Ако не е Общината да застане зад нас, няма кой“, коментира Видински. Припомняме, че в края на миналата година по предложение на кмета на Дупница Методи Чимев бе решено да се пристъпи към преструктуриране на клуба към Акционерно дружество. Идеята бе контролния пакет акции да се държи от Общината, която в дружеството да влезе с имоти и с финансови средства. Очакваше се и 2 или 3 фирми също да придобият акции във ФК Марек, да го финансират и да участват в управлението. Явно обаче това няма да се случи...

Междувременно продължават коментарите сред феновете в Дупница дали е имало дузпа за Чавдар (Етр), която реално реши мача в полза на гостите. При въпросното положение в наказателното поле на Марек се стигна до единоборство между Христо Каймакански от домакините и Виктор Пенчев от гостите. Нападателят на Чавдар бе доста по-агресивен в сблъсъка, но главният съдия Вилиян Виденов даде дузпа, а не фаул в нападение. „Не искам да коментирам съдийството, защото няма никаква полза. Загубихме с една спорна дузпа“, лаконичен по въпроса бе Цветан Видински.

„Имаме проблеми с контузии. Липсва ни и опит. Трудно създаваме положения за гол. Като прибавим и напрежението, заради малкия брой точки, положението става тежко. Но хубавото е, че футболистите ни се раздават докрай. Благодаря на момчетата, че са солидарни с нас. Те оценяват за какво става въпрос и каква е ситуацията. Влизат в положение и по моя молба останаха, за да ни помогнат“, каза още Цецо Видински.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети