Феновете събраха 5000 лв. за Марек само за 10 дни, ръководството на среща с кмета

DenNews.bg
26.10.2020
размер на текста:

Привържениците на Марек дариха на отбора над 5000 лв. само за изминалите 10 дни, стана ясно от думи на ръководството на клуба. Сумата идва в точния момент и благодарение на тези средства Марек продължава да съществува нормално и дори е на първо място в класирането в Югозападната Трета лига. Ситуацията коментира президентът Цветан Видински след мача с Пирин (ГД), спечелен с 2:0.

„Прави ми впечатление, че стадионът е с една идея по-пълен на всеки един мач. Благодарение на хората, които даряват за Марек, се справяме. Има хора, които дават по 10, по 20, по 50 лв. Искам да изтъкна една жена, която продава свещи в църквата „Света Богородица“ в Дупница. Тя преди всеки мач ни подарява по една кутия бонбони, а сега ни даде и 40 лв. Ние ценим всеки един жест на хората. Има и много фенове, които си купуват по повече от един билет за мач, с цел да ни помогнат. На тези хора не знаем имената, но им изказваме благодарност. На всеки, който ни е помогнал, му благодарим от сърце!“, заяви Видински.

През тази седмица ръководството на Марек ще има среща с кмета на Дупница Методи Чимев, за да се обсъди ситуацията в клуба и дали е възможно да се подмогне отборът. „Сега всеки пита къде е Общината в тази ситуация. Знаем, че по време на коронакризата имат много разходи. Най-вероятно през седмицата ще имаме среща с кмета. И той изяви желание, и ние имаме желание да седнем и да говорим. Трудно е, трябва ни човек, който наистина да е запален. Имахме такъв преди време в лицето на г-н Стефан Милушев. Трябва ни такъв човек, който да иска да помага. Защото за такъв клуб като Марек разходите са много големи. Знаете, че стадионът ни има нужда от основен ремонт. Имаме нужда и от едно или две нови помощни игрища“, каза Видински. „От дарения дотук събрахме около 5000 лв., а за да завършим есенния полусезон ни трябват още не повече от 10 000 лв., освен тези, които получаваме от Общината. Хубавото е, че успяхме да изчистим всичко на футболистите. Знаете, че на клубове като ЦСКА, Левски, Ботев всеки нов президент дава заеми на отбора и после като си тръгне, клубът му ги дължи. При нас не е така, ние даваме наши средства и не са под формата на заем“, категоричен бе Цветан Видински. Той засегна и класирането в първенството, където Марек е лидер след 12 кръга. „На върха в класирането е доста ветровито, доста отбори искат да са на нашето място. Правят си организации и други планове, но засега им ги объркваме. Предстоят ни тежки мачове, особено трите гостувания, но ние мислим мач за мач. Апетитът идва с яденето. На момчетата им харесва да са първи. Радват се, че след всеки мач публиката ги аплодира. Подкрепата от феновете се усеща вътре на терена и те се раздават максимално“, завърши Видински.

 

Ето какво пък написа в социалните мрежи вицепрезидентът на Марек Васил Василев:

Магията се завръща! Нещо хубаво се случва тази есен на стадион "Бончук" и стадионите в Югозападна България, където играе "Марек 1915". Момчетата си върнаха духа на победители и това личи по класирането на отбора, първото място е тяхно.

Но не това е причината за редовете, които споделяме от ръководството на отбора. Повод е нашата благодарност за отзивчивостта на всички фенове, които откликнаха на зова ни за финансова подкрепа на отбора и Детско-юношеската школа. Само за десетина дни в касата на клуба постъпиха над 5000 лв. Ще се опитаме да изброим поименно всички, които ни помогнаха, като предварително се извиняваме, ако сме пропуснали някои, защото те не са никак малко. Най-далечната помощ ни изпрати от гр. Денвър, САЩ нашият съгражданин Емил Вътев. От Лондон ни подкрепи Евгени Стоилков. От фирма "Амичи" ООД, от управителя на ресторант "Вардар", от Стефан Сотиров, от Кирил Зарев, Борислав Заечки, Емил Пилев, Цветанка Вуковска, Лора Василева, Александър Кашукеев, Иван Любенов, Ивайло Иванов, Стоян Медарски, Недялко Паризов, Трифон Теодоров, Недялко Кашукеев, Любомир Попов, фирма за дюнери "Рамзи", Теодоси Теодосиев, Юлиян Кацов, Николай Панев, Костадин Панев, Васил Гиздов, Георги Тренчев, Георги Кралев и др. Интересно дарение направи на последния мач спортният журналист Стефан Дамянов, който изгледа мача с Пирин (ГД) и си закупи 5 билета, за да помогне на клуба. От черквата „Света Богородица“ по двама от нашите футболисти, които отишли да запалят свещ преди мача, една жена изпратила пари и бонбони за отбора. Жена, която живее на близо до стадиона донесе пари и съжаляваше, че са малко и не може да помогне с повече. На последните мачове не са малко и феновете, които закупуват по 2, 5 и 10 билета. За пръв път от билети събрахме сума от почти хиляда лева.

Всичко това, ни кара да се гордеем с нашите съграждани в тези трудни времена, да им се поклоним до земята и да се убедим, че магията "МАРЕК" я е имало, има я и ще я има и след нас!

Пожелаваме здраве и щастие на всички наши съграждани и фенове по целия свят!

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети