Цв. Видински: Никой не говори за пари, играем за честта на Марек

DenNews.bg
13.05.2019
размер на текста:

Доволен от победата, себераздаването и характера, който показват играчите, бе треньорът на Марек Цветан Видински. Той изгледа мача с Чавдар (Етр) (1:0) от трибуните на ст. „Бончук“, заради наказание, което изтърпява. Победата над етрополци практически осигури оставането на дупничани в трета дивизия.

„Доказахме пред всички, че Марек играе по честен начин. И в Ихтиман отидохме и играхме за честта на Марек, показахме, че играем само честен футбол. Официално се спасихме от изпадане, макар да е срамно да говорим, че отбор като Марек играе за спасение. Но това става на фона на финансовите ни възможности и на фона на това, което правят другите отбори, за да се спасят – какви суми дават... Например годишният бюджет на Чавдар (Етр) е 350 000 лева, а на нас е 120 000. В Чавдар тренират 2 пъти седмично, а ние с нашите пари тренираме всеки ден. За това благодаря на момчетата, че се раздават и играят. Не показваме най-добрия футбол, но се раздаваме за честта на Марек. Най-много ни липсва добър централен нападател. Имаме едно момче от юношите – Иван Георгиев, на когото ще даваме шанс в мъжкия отбор. За последните мачове мисля да пробвам някои варианти и Росен Йорданов да го пусна централен нападател“, коментира Цветан Видински.

„Финансово трудно издържаме, закъсняваме леко със заплатите и премиите. Благодарен съм на президента Борис Паризов, че ни помогна, както и кметът Чимев. Но трябва да отбележа, че футболистите въобще не говорят за пари, а играят“, каза оше Видински.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети