Кобрата осребрил победата над Букър с четвърт милион долара

DenNews.bg
11.11.2019
размер на текста:

Американският журналист Ланс Пъгмайър разкри какви пари е прибрал българският боксьор Кубрат Пулев за мача си с Райдъл Букър. Тази нощ Кобрата записа категорична победа над американеца след единодушно съдийско решение-българинът имаше тотална доминация на ринга. Кобрата е спечелил четвърт милион долара, разкрива публикуването на листата с парите. Върху протокола са отбелязани теглата (според американските стандарти) и хонорарите (в долари) на всеки един от боксьорите.
Неговият съперник Райдъл Букър ще вземе 30 000 долара за участието си в мача, който се проведе на бейзболния стадион „Чукчанси Парк“ във Фресно, щат Калифорния.

Победата е под №29 за Кубрат Пулев и тя му даде все по-уверен поглед към мача за световната титла на IBF, който му е гарантиран през 2020 година, след като защити статута си на официален претендент.
Иначе това беше 10-и успех на Пулев над американски представител, като вече има 6 успеха по точки и 4 нокаута срещу съперници от САЩ.
Кобрата доминираше в мача, макар да не успя да нокаутира своя съперник. А след третия рунд нокаута изглеждаше доста близо, като след рунда Букър имаше нужда от медицинска намеса, след като се оказа, че дясното око на американеца е почти затворено от постоянните атаки с ляв прав на Пулев.
С кроше за Букър беше открита третата част, но Пулев бързо възстанови водещата си позиция, успявайки с бързи удари на два пъти да притисне съперника във въжетата. Във втората половина на рунда атаките на Кобрата станаха отново по-бързи, докато Букър все по-трудно се придвижваше по ринга. Именно тогава се появиха и немалко коментира, че сега е моментът Кобрата да натисне и да стигне до успеха, но българинът не пожела да рискува.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети