Официално: Кобрата и Джошуа няма да се бият

DenNews.bg
17.10.2017
размер на текста:

Джошуа е в сложна ситуация, тъй като се е готвил за стила на Кобрата.

Мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев няма да има, потвърдиха от щаба на световния шампион в тежка категория от Великобритания.
Контузията на българския претендент е твърде сериозна и мястото на Кобрата за големия бой на 28 октомври в Кардиф е заето от Карлос Такам.
Пулев получи разкъсване на гръден мускул и не може да се възстанови напълно поне месец, което прави излизането на ринга след 11 дни невъзможно.
"Получих обаждане от Кале Зауерланд и той ми каза, че Пулев е контузен и няма да участва“, потвърди мениджърът на Джошуа Еди Хърн. „Лекарите на българина дадоха същата информация. По правилата на IBF идва следващият по ред претендент, а това е Такам. Ние държахме връзка с неговия щаб и той е водил подготовка, защото знаеше, че е резервен вариант при някакъв инцидент", уточни още мениджърът.
Хърн също така обяви, че промяната поставя Антъни Джошуа в трудна ситуация. Той се е готвил за стила на Пулев, а сега ще се бие с друг опонент.
Такам е камерунец, който има зад гърба си 39 боя на професионалния ринг, от които е спечелил 35.
Коефициентите на букмейкърите рязко се промениха след смяната на съперника на Джошуа. Докато Пулев бе оценяван при 1:11, ставките за Такам са в порядъка на 1:40, тоест шансовете му изглеждат далеч по-малки.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети