Има реална опасност от тероризъм на Балканите, предупреди президентът на Македония

DenNews.bg
29.07.2016
размер на текста:

Има реална опасност от терористични нападения на Балканите. Такива опасения изказаха в рамките на по-малко от 24 часа президентът на Македония Георги Иванов и вътрешният министър на страната Митко Чавков.
И двамата смятат, че македонските сили за сигурност са в състояние да отговорят на предизвикателствата.
При визитата си на южната граница вчера Иванов каза, че "има реални заплахи от ислямистки терористични атаки в страната". Президентът за пореден път припомни, че в Република Македония са се върнали 86 лица, които са се сражавали в Сирия и Ирак.
"Има опасност от терористични атаки на Балканите, включително и в Македония", каза Иванов.
Според него със закриването на т.нар. "Балкански маршрут" не са премахнати всички нелегални канали за мигрантите.
"Има реална опасност от евентуални терористични атаки. За да се стигне до това заключение, не е нужна някаква специална експертиза. Няма нужда от излишно теоретизиране и импровизации. Необходими са конкретни действия за предотвратяване на евентуални терористични атаки", подчерта от своя вътрешният министър Чавков.
Само за последните 5 месеца силите на реда в западната ни съседка са предотвратили нелегално преминаване на македонската граница на около 18 000 души. Телената ограда, която е дълга 50 км по границата с Гърция непрекъснато е атакувана от мигранти, които на над 700 места са се опитали да я разкъсат или частично да я премахнат. Източник: БГНЕС

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети