Бизнесът в Дупница най-ранобуден за протеста срещу по-скъпия ток..., но с помощта на ЧЕЗ

DenNews.bg
26.06.2015
размер на текста:

Дупнишкият бизнес няма време за ефективен протест срещу по-високата цена на тока, който е обявен за цялата страна днес от 11 до 12 часа.
Въпреки отказа на 99,99% от предприятията да се включат в протеста като изключат шалтерите, част от местния бизнес се оказа най-ранобуден в националната акция... с помощта на ЧЕЗ.
Производствените халета в района на село Пиперево са без електричество от сутринта, точно в деня на протеста, оказвайки се без да искат първенци по спиране на електричеството в цялата страна. До комичната ситуация се стигна по искане на НЕК, обясниха от ЧЕЗ, а причината е разполагането на кабел по електропровода Верила-Витоша в участъка Дяково-Делян.
Само едно местно предприятие ще се включи в националния протест на индустриалците и производителите днес. От 11 до 12 часа, както планират организаторите, ще бъде спряно производството в Евро Микс.

 

Заводът на Актавис в Дупница, подобно и на клоновете в останалите градове в страната, няма да спира производството си.

 

От пресцентъра на фармацевтичната компания обясниха, че като членове на КРИБ, подкрепят протеста, но няма да се включат в ефективните действия.
Същият отговор получихме и от собственици на шивашки фирми, които са сред големите консуматори на електричество в Дупница и региона и ще бъдат пряко засегнати от увеличението от 20%, което бе отложено с месец.
Факторът време е основният мотив на собствениците да не спират производството.
Както е известно, над 100 завода и фабрики от цялата страна ще спрат днес работа за час, а в Стара Загора ще се проведе шествие.
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обясни, че отлагането на увеличението на цената на тока с месец не е решение, а с протеста се иска реформа в енергетиката.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети