Актавис обяви, възражда школата на Локо Сф

DenNews.bg
25.11.2015
размер на текста:

Снимка: Sportal.bg

Локомотив (София) и фармацевтичният гигант "Актавис" започнаха амбициозен проект, с който трябва да се върне славата на детско-юношеската школа на "железничарите". Днес на официална пресконференция бе даден стартът на детска футболна академия "Надежда" - съвместен проект между двете страни, който има за цел възстановяването на една от най-големите и традиционни школи в София - тази на столичното Локо.
Договорът за сътрудничество е за четири години, като в този период се предвижда изграждане на изкуствени игрища в базата около стадиона в Надежда, техническо и финансово обезпечение на школата и треньорите в нея, осигуряване на професионални стажове в чужбина на специалистите в академията, както и ежегодно участие на децата на Локомотив в най-големия юношески турнир в света - "Готя Къп" в Гьотеборг.
Изпълнителен директор на Академията ще бъде Ивайло Паргов, който е основен двигател на идеята. Конкретна работа по изграждане на базата ще започне през януари 2016 година. От ръководството си поставиха за цел до 2019 година един от отборите на Локомотив да спечели престижния турнир "Готя Къп" в Швеция.
В пресконференцията участваха Питър Берквист, който е вицепрезидент "Маркетинг и продажби" – Централна и Източна Европа на "Актавис", президентът на Локомотив - Иван Василев, министърът на спорта Красен Кралев, представителят на БФС Емил Костадинов, Ивайло Паргов, областният управител на София Веселин Пенев и Радослава Ганозова - директор "комуникации" за Югоизточна Европа на "Актавис". На събитието присътваха и деца от школата на "железничарите", както и някои от легендите на Локомотив.
"Мечтая си някой ден, когато се пенсионирам, да отида във вилата си в Швеция, да гледам някой мач от Шампионската лига и да знам, че някои от тези играчи са от нашата школа. Ние сме една от най-големите компании в света и имаме социална отговорност към младите хора да им помогнем да водят по-здравословен начин на живот. Горд съм от това партньорство, което ни предстои. Знам, че Локомотив е един от най-популярните отбори в София, затова съм още по-радостен", каза Питър Берквист.
"Изключително съм щастлив, че постигнахме разбирателство да започнем работа по този проект. Надявам се, че това ще бъде пример за едно чудесно сътрудничество между бизнеса и спорта. Това е един отлично разработен проект, който, надяваме се, ще има успех", изрази радостта си Паргов.
"Сърдечно благодаря на всички за работата. Локомотив беше една от най-продуктивните школи и се надявам, че ще се върне там, където и е мястото. Започваме конкретна работа веднага след Нова година - през януари. Целта ни е до 2019 година наш отбор да спечели "Готя Къп", каза босът на Локо - Иван Василев.
"Няма как да не подкрепя този проект. Аз неслучайно ходих из страната, за да промотирам подобни сътрудничества между бизнеса и спорта. Трябва да се върнем към корените си, ако искаме да имаме успех. А това може да стане по най-добрия начин именно, като се обърнем към школите. Чрез министерството и БФС догодина най-добрите такива ще си разпределят един милион лева. Този проект също може да бъде подкрепен от правителството", каза министърът на спорта Красен Кралев.
Източник: sportal.bg
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети