Феновете на Левски подгониха Батков: Одит, продажба и довиждане

DenNews.bg
19.03.2014
размер на текста:

Националният клуб на привържениците (НКП) на Левски обяви, че сваля изцяло доверието си от собственика на "синия" клуб Тодор Батков. Фен клубът дори излезе със специално обръщение по темата в своя сайт.
Днес пък Левски има съдбоносен мач реванш от турнира за Купата на България срещу Ботев (Пд). Срещата е от 14 часа на комплекса на “жълто-черните” в Коматево, като столичани имат преднина от 3:1 от първия мач.

Ето цялото обръщение на НКП без редакторска намеса:

"Одит, продажба на акциите и довиждане

Националният клуб на привържениците (НКП) на Левски сваля и останалото си нищожно доверие в мажоритарния собственик на клуба г-н Тодор Батков. Предвид извънредната ситуация във Вековния Левски, която трови живота на стотици хиляди, на милиони „сини сърца”, НКП намира, че г-н Батков дължи на цялата левскарска общност следните действия: В името на бъдещето на клуба и за да разсее съмненията, че действа като ликвидатор, на първо място, г-н Батков трябва да допусне външен одитор, който да направи цялостна ревизия на финансовото състояние на ПФК и то да бъде публикувано в Интернет, за да може всеки заинтересован да се запознае с него. В името на бъдещето на клуба и за да разсее съмненията, че действа като ликвидатор, на второ място, г-н Батков трябва да пусне в продажба акциите на ПФК при прозрачна процедура. В името на бъдещето на клуба и за да разсее съмненията, че действа като ликвидатор, след като изпълни тези си задължения, на трето място, г-н Батков трябва да напусне ръководните органи на клуба, тъй като неговото присъствие е в противоречие с основната ценност, с която преди сто години бе създаден Левски – а именно да бъде ОТБОРЪТ НА НАРОДА. НКП намира, че освен г-н Батков с постовете си трябва да се разделят и всички членове на УС. Решението на организираните привърженици на най-големия български клуб бе взето на спешно заседание с представители на регионалните структури на НКП. НКП е сериозна организация, която не може да не се съобрази с желанието на хилядите си членове г-н Батков да "лиши" Левски от присъствието си, поради което решението не подлежи на ревизия. Призоваваме всички левскари да подкрепят отбора на всеки мач не пред телевизора или компютъра, а от трибуните, защото честта е да се брани. Освен това на стадиона всеки ще може да изрази отношението си към г-н Батков."

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети