Манчестър Сити уволни Манчини с “огромно съжаление”

dennews.bg
14.05.2013
размер на текста:

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е отстранен от поста след три години и половина начело на тима. 48-годишният италианец пое „гражданите“ през декември 2009 година, когато замени Марк Хюз. За времето, в което водеше Сити, Роберто Манчини веднъж спечели титлата на Англия (миналия сезон), а през 2011 година завоюва и Купата на страната. През настоящата кампания обаче отборът остана далеч от набелязаните цели, отчита Гонг.
„С огромно съжаление Манчестър Сити съобщава, че Роберто Манчини е освободен от задълженията си на мениджър. Въпреки усилията на всички, клубът не успя да постигне нито една от целите през тази година, с изключение на класирането ни в Шампионската лига“, се казва в част от официалното съобщение на клуба.
При това положение в оставащите два мача до края на сезона, Манчестър Сити ще бъде воден от Брайън Кид.
Веднага започнаха и спекулациите за нов мениджър на клуба. Като основен фаворит е сочен треньорът на Малага Мануел Пелегрини, който през сезон 2009/2010 бе начело на Реал Мадрид. Самият Пелегрини обаче категорично отрече, че ще поеме “гражданите”. „Тук и сега отричам, че съм новият треньор на Сити. Не съм подписвал никакви споразумения с никой“, каза преди два дни чилиецът.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети