Милиардерът спасител на ЦСКА влиза в затвора?

DenNews.bg
18.10.2013
размер на текста:

Името на азиатския милиардер Стивън Ло се свързва с ЦСКА от вчера. Според информациите Александър Томов е преговарял с него в Хонконг и Ло се е съгласил да стане спонсор на “червените”. Въпросният Стивън дори позира с фланелка на отбора.
Новината се приема с възторг от "червените" фенове, но Ло може и да не успее да стигне до "Армията". Бизнесменът е един от основните обвиняеми по едно от големите дела за корупция, разтърсвали Хонконг през последните пет години, съобщава Топспорт.
Той и бизнеспартньорът му Джоузеф Лао са обвиняеми по дело за подкупване на държавен служител с цел извличане на облаги. Обвинението счита, че двамата са заплатили 20 милиона хонконгски долара (над 2.5 милиона щатски долара) на бившия секретар на Бюрото за транспорт и публични дела в Макау, Ао Ман Лонг. Според обвинителите бизнесмените са дали подкуп на Лонг, който е трябвало да ускори процедурата по продажбата на пет особено апетитни парцела земя в близост до международното летище в Макау. Там Ло и Лао планирали изграждането на луксозен жилищен комплекс.
Държавният служител Лонг започна тази година излежаването на 29-годишна присъда за получаване на подкуп. Ло и Лао бяха замесени в делото за корупция, след като имената им бяха открити в различни тефтери и записки на държавния служител, в което той водел бележки за получаваните пари и документирал взаимоотношенията си с бизнесмените.
Ло се яви в съда за предварително изслушване това лято. През юли бизнесменът заяви, че е невинен. Той не коментира нищо друго пред съда, освен това на каква сума възлизат месечните му приходи. Ло обяви, че печели по 2.5 милиона щатски долара на месец. Делото бе отложено в края на септември за месец януари 2014 г. за нередности в организацията на обвинението, пропуски в декларирането на доказателства, недопускане свидетели до делото и заболяване на главния съдия по делото.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети