МВР не стои със скръстени ръце. Арестуваха Хамстера, докато чакат Галеви

DenNews.bg
10.05.2012
размер на текста:

В последния ден, в който Братя Галеви можеха да се предадат сами за да излежат присъдите си, МВР не стои със скръстени ръце. На фона на пасивните позиции на вътрешния министър Цвтан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев за нахождението на дупнишките бизнесмени, при спецакция в късния следобед днес в центъра на София е арестуван Антон Петров-Хамстера. По информация на БГНЕС, соченият за близък на Алексей Петров и участник в групата за отвличания „Наглите”, бизнесмен от Рила е задържан заради подготвяно покушение срещу висш служител на МВР. Операцията е светкавично организирана и проведена.
Хамстера бе задържан при зрелищните акции срещу „Наглите”, а по-късно освободен. Друг рилчанин Константин Балабанов, син на известният вехтошар Били, участник в канал за кражби на луксозни коли в Испания беше сочен за помагач на Хамстера. При акция във дома на Балабанови бяха намерени документи на Петров, което първоначално беше изтълкувано като опит от страна на Били-младши да подготви бягството на Хамстера в Испания.
Днес беше наистина натоварен ден за МВР. По-рано през деня шестима души, сред които и синът на почетния президент на ФК "Литекс" Гриша Ганчев, бяха задържани за участие в схема за източване на ДДС при търговията със захар. С белезници днес се оказа и Върбан Борисов – Боксьора и още двама от групата за грабежи, разбита при акция „Опасните” вчера.
Издирваният в целия свят Христофорос Аманатидис-Таки, смятан за наследник на ВИС и обвинен като лидер на мощна наркобанда у нас, също се хвана на въдицата днес. Първоначалната информация беше, че Таки сам се е предал, но преди минути министър Цветанов обяви, че кримибоса е бил заловен от Интерпол в Дубай. И това е станало въпреки, че той разполага с южноафрикански паспорт.
Таки е заловен само два дни след издаването на международната заповед за задържането му.
На фона на зрелищните акции срещу БГ престъпността не само на нашите географски ширини, Братя Галеви остават в неизвестност. В 18 часа днес изтече срокът, в който те можеха да се предадат сами.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети