„Ако” и от главния прокурор за Братя Галеви

DenNews.bg
10.05.2012
размер на текста:

Второ „ако” от висока позиция заплита все повече случая с изчезналите след осъдителните си присъди дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-Геле.
Подобно на вътрешният министър Цветан Цветанов и главният прокурор Борис Велчев коментира случая с догадки къде се намират Братя Галеви.
„Ако са на територията на страната, надявам се те да бъдат издирени и съм сигурен в това. Ако се намират извън страната, има достатъчно механизми, които да ги върнат обратно", коментира Велчев пред медиите преди днешното заседание на ВСС.
Главният прокурор не разполага и с информация дали двамата бизнесмени са напуснали пределите на страната, като коментира, че не е запознат в подробности с граничния режим.
„Карате ме да гадая дали, нямам идея дали изобщо са излезли”, каза още той, цитиран от news.bg.
На въпрос защо двамата бизнесмени не бяха арестувани веднага след постановяването на окончателната им присъда на 3 май от Върховният касационен съд, Велчев отговори, че това е нямало как да стане по закон.
„Как точно да стане задържането им и в какво производство да се сложат белезниците", недоумява главният прокурор. Той призна, че явно има пропуски в закона, с които се злоупотребява, но припомни, че това се е случвало и друг път, като даде пример с делото Борилски.
Крайният срок, в който Галеви могат да се явят сами в общежитието в Самораново или в затвора в Бобов дол, е днес следобед.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети