Мачът Левски – Стяуа уреден?

DenNews.bg
22.02.2012
размер на текста:

Контролната среща Левски – Стяуа е била манипулирана от тотомафията, съмняват се в румънската Национална дирекция по антикорупция. Мачът се игра на 29 януари в Турция и завърши с победа за тима от Букурещ с 2:1. Проверките на Стяуа с Кубан Краснодар и Конкордия също са съмнителни. Подозренията за мача на румънците срещу Левски идват от изказване на агента Кристиан Войчу, който заявява, че български рефер е свирил двубоя.
„Моето задължение по договора със Стяуа беше да им намеря съперници за мачовете. Например в мача срещу Левски, български съдии дойдоха с тях. Срещу Дебрецен бяха някакви турци, които се появиха в последния момент. Както и да е, контролите се предаваха по телевизията и хората биха могли да видят, ако е имало нечестна игра“, казва Войчу пред румънските медии. Според български журналисти, присъствали на мача Левски – Стяуа, обаче реферите не са били българи или поне не са от класните наши съдии, каквито би се очаквало да свирят международна среща. По време на мача пък арбитърът впечатли със странните си отсъждания - най-вече с даденото безумно за приятелски мач, който не е бил сериозно прекъсван, 8-минутно продължение, както и с двете дузпи в полза на Стяуа, от които румънците вкараха двата си гола, уточнява Гонг.
Мистерията се допълва от факта, че репортерът на Гонг, отразяващ мача, попитал на английски език съдията как се казва и от коя държава е, но той подозрително отказал да разкрие самоличността си.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети