Даяна е Принцесата на сърцата и 14 г. след смъртта си

DenNews.bg
31.08.2011
размер на текста:

Винаги в сърцата.

Даяна продължава да е Принцесата на сърцата и 14 г. след смъртта си. Точно на днешната дата през 1997 г. зверско стечение на обстоятелствата и зверска катастрофа в парижки тунел отнеха живота й, помрачиха сърцата на милиони хора по целия свят, но не и образа на иконата на 20 век. Защото още приживе принцеса Даяна беше икона с ореол от лъчезарна усмивка и загриженост.
Проучване във Великобритания направено дни преди годишнината от кончината й, показа, че Даяна продължава да е не само любимата кралска особа на британците, но и една от най-уважаваните личности.
Най-много британци биха искали да си поговорят с принцеса Даяна. В проучването я следват синът й принц Уилям и кралица Елизабет II.

Дни преди годишнината от смъртта на Даяна британското издание Newsweek публикува на първата си страница колаж с образа на принцесата така както би изглеждала днес на 50 г.


Наред с уважението, което поданиците продължават да засвидетелстват на дългокраката си принцеса, от проучването става видно, че те все още не са простили на съперницата й Камила. Вече законната съпруга на принц Чарлз е в дъното на класацията, която подрежда предпочитанията на британците към кралските особи.
Принцеса Даяна е и единствената жена в топ 10 на списъка със знаменитостите, с които британците биха искали да разговарят.
На първо място тук е актьорът Стивън Фрай, следван от холивудската звезда Джони Деп, британският премиер по време на Втората световна война Уинстън Чърчил и музикантите от "Бийтълс", информира БГНЕС.
Дни преди годишнината от смъртта на Даяна британското издание Newsweek публикува на първата си страница колаж с образа на принцесата така както би изглеждала днес на 50 г.
Направената на компютър снимка, на която Даяна се разхожда редом със съпругата на принц Уилям Кейт, вбеси почитателите й. И за пореден път доказа, че както приживе, така и 14 г. след смъртта си сърцатата принцеса остава жертва на папаращината в журналистиката.

 

Принцеса Даяна загина на 31 август 1997 при автомобилна катастрофа в тунел в Париж заедно с приятеля си Доди ал Файед

 

и техния шофьор Анри Пол. Кръвните тестове за алкохол показват, че шофьорът е пил алкохол преди инцидента. Техният Мерцедес-Бенц S280 се разбива в тринадесетата колона на тунела Алма. Двулентовият тунел е бил построен без метални прегради между колоните, в резултат на което и най-малкото отклонение от посоката на движение лесно би се превърнало в директен сблъсък с колоните.
Трагичната смърт на лейди Даяна е предмет на много противоречиви хипотези за причините, включително и спекулации за заговор на МИ6. През 2005 година бе забранена ексхумация на тялото ѝ, което още повече засили слуховете за евентуална бременност на принцесата преди смъртта ѝ през август 1997.
На 14 декември 2006, след тригодишно разследване, Скотланд Ярд излезе с доклад, че автомобилната катастрофа на лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.
На 7 април 2008 съдебният състав по делото решава, че причина за смъртта на Даяна е „престъпно нехайство", породено от комбинацията от употреба на алкохол от страна на шофьора и неимоверния натиск от страна на жълтата преса, чиито представители са преследвали автомобила за да направят снимка на двамата влюбени.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети