Дадоха 20 г. затвор на рецидивист, ограбил и опитал да убие служителка от затвора в Бобов дол

DenNews.bg
10.07.2024
размер на текста:


Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 г., като призна подсъдим за виновен в грабеж и опит за убийство

Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдим за виновен в грабеж, придружен с опит за убийство, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. Съдът привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено по други две дела, което следва да се изтърпи отделно, при първоначален режим „строг”. Съдът приспада времето, през което подсъдимият Х. Г. е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова осъжда подсъдимия Х. Г. да заплати на гражданската ищца и частна обвинителка сума в размер на 200 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от последната неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 28.04.2023 г. до окончателното изплащане на сумата.
Окръжен съд - Кюстендил признава подсъдимия Х. Г. / на 22 г., осъждан, от гр. Бобов дол / за ВИНОВЕН в това, че на 28.04.2023 г. в гр. Бобов дол, на пешеходна пътека / алея / в местността „Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи на обща стойност 393,36 лв. от владението на собственичката им А. Е. от гр. Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила / нанесъл множество удари по главата й и я душил / и грабежът е бил придружен с опит за убийство на А. Е. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото в размер на 4 643 лв. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15 - дневен срок, считано от днес.

Албена Евтимова,  която е служител в администрацията на затвора в Бобов дол, беше нападната и пребита на пешеходната алея в центъра на града на 28 април от 21-годишен, криминално проявен, който беше задържан. Удряна е с камък и твърд предмет в лицето, засегнато бе едното ѝ око. Заради изключително тежкото й състояние се наложи да бъде поставена в изкуствена кома, а за набиране на средства тръгна и подписка в миньорския град. Гневните жители на Бобов дол излязоха и на протест в центъра на града с искане за справедливо възмездие

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети