1, 5 милиона фалшиви украински бандероли за цигари задържаха на Дунав мост

DenNews.bg
19.06.2024
размер на текста:

1 500 000 фалшиви украински акцизни бандероли за тютюневи изделия задържаха митническите служители на Дунав мост при Видин.

 

На 14.06.2024 година на изход от България е проверен товарен микробус, превозвал групажна стока за Германия. Извършена е щателна митническа проверка, в хода на която са намерени 1 500 000 украински акцизни бандероли, разпределени в три кашона. Шофьорът, български гражданин, е представил непълни документи за стоката, които не доказват тяхната истинност, поради което са задържани от митническите служители.

 

Установено е, че кашоните са били натоварени в превозното средство във вътрешността на страната, а изпращач е чуждестранно дружество с регистрация в ЕС. Бандеролите са били превозвани към държава от ЕС, където по всяка вероятност са щели да бъдат използвани за продажбата на нелегални цигари, имитирайки такива, произведени в Украйна.

 

Фалшивите бандеролни стикери са установени в хода на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети