Дупнишкият стоматолог д-р Крум Дечев ще бъде проверяван от Комисията за защита от дискриминация

DenNews.bg
10.06.2024
размер на текста:

Дупнишкият стоматолог д-р Крум Дечев и активистката на Възраждане Александрина Стоилова ще бъдат проверявани от Комисията за защита от дискриминация. Причината- обидни към местната ромска общност  постове във Фейсбук във връзка с организираната от община Дупница Ромска нова година, а вносител на сигнала е не кой да е, а самият кмет на Дупница Първан Дангов.Това е голям плесник в лицето на д-р Дечев, който със съпругата си Вяра Томава бяха първите, които се наредиха чинно в щаба на БСП след победата на местния вот и хванаха за ръцете Първан Дангов, за да го поздравят. 

Внасянето на жалбата до Комисията за защита от дискриминация досега градоначалникът Първан Дангов не бе оповестявал, но вече всчички разбраха, след като днес в новия си профил във Фейсбук се ожали самият д-р Крум Дечев, като написа следния коментар: Няма ненаказано добро.Навремето на това му викаха дон.с, сега му казват сигнал

Д-р Дечев публикува и сигнала, което означава, че вече е уведомен от Комисията за защита от дискриминация:

А ето какво гласи и един от постовете на д-р Дечев в профила му, за който твърди, че бил "хакнат", и който предизвика огромното възмущение и на общинския съветник от ДПС Георги Рангелов, който е представител на ромската общност в Дупница:

Дълги години д-р Дечев се афишираше като борец за истина и справедливост, като нанасяше жестоки обиди предимно на жени. местни журналистки и политически активистки и общественички.

Обидите му бяха предимно на сексистка основа,уронващи личното и професионалното достойнство на жени,  което също е дискриминационно нарушение.

Д-р Дечев публикуваше в продължение на 4 години изключително обидни постове и от хора от екипа на DenNews.bg. Те бяха достояние на широката общественост на Дупница, а за да добиете представа за какви мащаби става въпрос, ще публикуваме само един, който е достатъчен:

 

Д-р Дечев докара криза на общинска съветничка, болна от диабет, след като обяви в социалните мрежи, че като негова пациентка му се е нахвърлила и натискала в кабинета със сексуални намеци. Кандидатка за общинска съветничка набеди в любовница на кой ли не в града. Примерите са десетки.

След като бившият кмет на Дупница Методи Чимев заведе дело срещу д-р Дечев с искано обезщетение в размер на 100 000 лева, отново за навлизане в личното пространство с недоказани твърдения и лични пададки, ентусиазмът на бореца за истина рязко секна и д-р Дечев по съвет на адвокатите си изтри профила. Според наша информация от хода на делото, по време на заседание д-р Дечев е обявил, че профилът му е бил хакнат и публикуваните с години жестоки нападки спрямо журналистки и жени, които са част от политическия и обществен живот на града, не били негови. Това е доста интересно твърдение, при положение, че д-р Дечев веднага реагира, ако бъде засегнат по една или друга тема. 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети