Прочетоха присъдите на българите, откраднали 54млн. паунда от хазната на Великобритания

DenNews.bg
30.05.2024
размер на текста:

Съдът в Лондон призна за виновни петимата българи, отговорни за кражбата на 54 млн. паунда от британския социален фонд Universal Credit.

В продължение на 5 години българите са представяли фалшиви документи, в замяна на които са успели да източат колосалната сума от британската хазна.

Лидерът на бандата Гюнеш Али беше осъден на 7 години и 6 месеца, от които ще бъдат приспаднати три заради задържането му и в България.

Стоян Стоянов получава 4 години затвор, но може да пледира за предсрочно освобождаване след излежаването на 2 години от присъдата си.

Галина Николова беше осъдена на 8 години, но пледира присъдата ѝ да бъде намалена, защото има две деца, едно от които заедно с другия подсъдим Стоянов. Молбата ѝ беше отхвърлена.

Най-младият участник в бандата - Патриция Пенева, получи 4 години и 6 месеца, но след оглед на възрастта ѝ - 19 години и психическото ѝ състояние, беше решено да излежи 3 години и 2 месеца ефективно.

Присъдата на Цветка Тодорова е 3 години, но тъй като е прекарала в ареста година и половина, ще бъде освободена още днес и ще бъде екстрадирана в България.

Останалите членове на бандата също ще бъдат екстрадирани в момента, в който излежат присъдите си.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети