В Дуница учредиха сдружение "Рила обединени за доброто" в помощ на хора, нуждаещи се от скъпо лечение у нас и чужбина

В основата благородното начинание стои Ивайло Проданов, за реализирането на което обедини бизнесмени, политици, настоящи и бивши кметове, лекарското съсловие и граждани

DenNews.bg
29.05.2024
размер на текста:

 Сдружение с нестопанска цел "Рила обединени за доброто" бе учредено в Дупница. Целта му е събиране на средства за лечение на хора от града и региона, които се нуждаят спешно от средства за скъпоструващи лекарства и операции у нас и чужбина. Средства, които са непосилни за голяма част от тях, а тежката административна машина на държавата смазва допълнително.

В основата на това благородно начинение стои Ивайло Проданов- изпълнителен директор на "Рила спорт". За реализирането му той успя да обедини представители на местния бизнес, политици, настоящи и бивши кметове, представители на лекарското съсловие от двете болници в града, видни местно общественици и граждани. Председател ще бъде общинският съветник от Народен съюз Ася Дафкова

Във встъпителната си реч Ивайло Проданов обясни как се е появила идеята на сдружението:

"Идеята е от много време, поради различни стечения на обстоятелствата се забави, но дойде моментът, в който да я реализираме заедно. Целта е да се подпомагат кампании в града и региона на болни хора, възрастни и малки деца, които се нуждаят от скъпоструващо лечение и операции. Както аз, така и присъстващи, са помогали в кампании в годините назад и всеки според възможностите е помагал с каквото може. Идеята се породи и с идеята да се канализира цялат тази енергия, която дават всеки от вас и хората в града да се създаден някакъв ред и да се върви много лесно. 

Ивайло Проданов обясни как е споделил тази своя стара идея с общинския съветник от "Народен съюз" Ася Давкова, която ще бъде председател на сдружение "Рила обединени за доброто", и какви стъпки трябва да се предприемат за учредяването на тази фондация. И че на първо място са се обединили около идеята да привлекат хора, които вече са провеждали кампании за набиране на средства, както и хора от местния парламент и неправителствени организации, които са помагали в подобни кампании, както и хора от бизнеса. Така се е стигнало и до избора на хората, които да влязат в сдружението и които ще работят безвъзмездно за реализирането на предстоящите кампании. Това са общинският съветник от "Глас народен" Георги Градевски, Михаила Баева, д-р Кирил Николов и представителите на бизнеса- Божидар Сотиров, Ангел Владимиров, Красимир Караиванов.

Всичко от учредяването на сдружението, можете да гледате във видеото:

 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети