Мълния удари 10 души на река Елба край Дрезден

DenNews.bg
21.05.2024
размер на текста:

Мълния рани 10 души в Дрезден, двама от които се нуждаеха от реанимация. Инцидентът е станал край река Елба в понеделник вечерта. На сигнала са се отзовали множество спасителни екипи, пишат местните медии. Пострадалите са на възраст между 26 и 41 години, като четирима са настанени в болници с опасност за живота.

Противопожарната съобщи, че двама души са получили сърдечен арест и са откарани в болница. Други 8 са приети за симптоми, обикновено свързани с удари на мълния: изтръпване на крайниците. Двамата мъже на 27 и 30 години са били реанимирани успешно.

Инцидентът е станал в рамките на времето от 17 до 17:30 часа, близо до ливадите на Елба, по-специално в района на Розенгартен. Както беше съобщено от MDR news, Михаел Кларе, говорител на противопожарната служба в Дрезден, каза: "При пристигането ни открихме четирима да лежат на земята и сърцето на двама души беше спряло. Необходима бе незабавна реанимация."

Полицията изпрати около 50 служители в района. В операцията е използван хеликоптер. Парамедиците призоваха всички в близост, които са имали типични симптоми на поразяване от мълния - изтръпване на крайниците, да потърсят медицинска помощ.

Кларе добави: "Не можем напълно да изключим възможността повече хора в околността да са били повлияни от това събитие. Днес е празник, мнозина се възползваха от прекрасното време, наслаждавайки се на разходка край река Елба и на пикник."

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети