Потвърдиха осъдителните присъда на Карастоянови за убийството на Николай Радев

DenNews.bg
21.05.2024
размер на текста:

 Софийски апелативен съд и ВКС на Република България се произнесоха по делото за убийството на Николай Радев в Дупница

Със свои решения САС и ВКС на Република България се произнесоха по постъпилите жалби на подсъдимите и частните обвинители срещу присъдата на Окръжен съд – Кюстендил по делото за убийството на Николай Радев, извършено през 2014 г. в гр. Дупница. Горните инстанции измениха присъдата на Окръжен съд – Кюстендил, с която тримата подсъдими - Николай, Иван и Владимир Карастоянови бяха признати за виновни по повдигнатите срещу тях обвинения, като бяха определени окончателни наказания „лишаване от свобода“.
На д-р Николай Карастоянов като извършител на умишлено убийство е определено наказание в размер на 4 години, което да бъде изтърпяно при режим общ“. На брат му Иван и баща му д-р Владимир Карастоянов като негови помагачи, са определени наказания от по 3 години, което първият от тях следва да изтърпи при режим „общ“, а за вторият е определен изпитателен срок от 5 години.
Присъдата на Окръжния съд в останалите й части, включително за уважените граждански искове и разноските по делото, е потвърдена.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети