Първан Дангов: Разиграва се трети тур на кметските избори в Дупница

DenNews.bg
14.05.2024
размер на текста:

Разиграва се трети тур на кметските избори в Дупница.
Нямам притеснения.
Нека следствениге органи си свършат работата, ние ще продължим да вършим нашата. Нямаме време за губене след три мандата на ГЕРБ.
Ние ще служим честно и чисто само и единствено за интересите на община Дупница и нейните хора. Надявам се, че по този начин ще работят и разследващите, заради честта, достойнството и вярата в институциите.
В името на справедливостта и моралните норми, призовавам за спокойствие и вяра, че истината винаги тържествува.

Този коментар кметът на Дупница написа на официалната си страница във Фейсбук по повод повдигнатото му от прокуратурата обвинение за за заплаха срещу временно изпълняващия длъжността началник на РУ-Дупница Йордан Зарев и семейството му и по-специално за думите му по време на телефонен разговор: "Щом искаш война, ще има война! Ще те приключа теб и цялото ти семейство!" 

Ето какво гласи текстът на чл. 144 от НК: За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

До тази крайна мярка може да се стигне само, ако бъдат събрани достатъчно доказателства по дело, насрочено срещу кмета на Дупница, и има влязла присъда.

 

"Заплахите са отправени по телефона. Към момента на обвиняемия не му е взета мярка за неотклонение, очакваме доклада на Наблюдаващия прокурор- прокурор Митева от РП-Дупница. Обвиняемият днес се яви с двама адвокати, като отказа да даде обяснения. Наблюдаващият прокурор ще предприеме всички законови действия и ще прецени дали да приключи разследването.
Има и други преписки и досъдебни производства срещу г-н Дангов, а издигането на руското знаме на 9-ти май в град Дупница е една от тях." - заяви Районният прокурор на Районна прокуратура - Кюстендил прокурор Албена Разсолкова.

По време на брифинга пред Окръжна прокуратура-Кюстендил стана ясно, че срещу кмета на Дупница има вече няколко преписки и досъдебни производства. Последната преписка е от петък, 10-и май, по повод издигането на руското знаме на пилона пред община Дупница по повод честването на Деня на победата над фашизма и Деня на Европа

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети