Колко време трябва да изчакаме преди да използваме матрак на руло?

DenNews.bg
13.05.2024
размер на текста:

Много от матраците, които може да се открият на пазара, се доставят навити на руло. Има ли обаче разлика между така наречените рулирани матраци и тези, които получаваме в цял вид? Много хора се питат, как се навиват матраците и след колко време могат да бъдат използвани те. Ето за това, с помощта на специалистите от Топ Матрак БГ написахме тази статия, с която ще се опитаме да отговорим на вашите запитвания.

 

Рулиране на матраци

 

В случай че се чудите, как нещо толкова голямо като матрака, може да се побере в кутия или пакет, то тогава прочетете следващите редове. Тук ще ви посочим процедурата по вакуумирането на рулираните матраци, като това изисква те да преминат през няколко основни етапа на обработка:

          •  Прибавят се в защитна торба

          •  Следва компресиране със специални машини;

          •  Изсмуква се вакуума и топлината;

          •  Последната стъпка е машинно навиване;

 

Подготовка на матрака за използване

 

Ако сте закупили матрак на руло, то той трябва да запази оригиналния си вид. За да се случи това, е необходимо да бъдат спазени няколко стъпки, които да следвате с повишено внимание.
Разопаковайте вашия матрак и го развийте до пълния му размер. Положете матрака на равна повърхност, като не лягате, не сядате и не поставяте нищо върху него. Матракът ще започне да се раздува бавно, като раздуването става, след като се навакса предварително изсмукания въздух.
Ядрото и размерът са от определящо значение за това, колко време ще се раздуе вашия матрак. В по-честите случаи рулираните матраци придобиват пълна форма за около 1 час. Те ще бъдат готови за използване след близо 8 часа, така че трябва да изчакате това време търпеливо. Повечето специалисти съветват да изчакате до 24 часа, преди да започнете да ползвате матрака.

 

Какви предимства имат матраците на руло?

 

Матраците на руло могат да бъдат доставени в повече бройки, тъй като има достатъчно място в буса, за да се съберат. В този ред на мисли те са природосъобразни, тъй като не се харчи толкова гориво и се намаляват въглеродните емисии. Лесни са за транспортиране и е по-лесен да бъдат внесени във вашето жилище. Това ги прави наистина много привлекателни за потребителите.

 

Обобщителни думи

 

Съветваме ви да използвате вашите матраци, след като изминат 24 часа от раздуването им. Този съвет ще ви бъде даден и в магазина, така че имайте го предвид и се радвайте на удобство и комфорт. Надяваме се, че статията ни е била полезна за вас и ви желаем успехи.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети