Третокласници от Бобов дол взеха участие в полицейска акция

DenNews.bg
10.05.2024
размер на текста:

 Дни преди лятната ваканция и в Деня на училищното самоуправление третокласници от училище „Христо Ботев“ и училище „Никола Вапцаров“ гостуваха в Районното управление в Бобов дол. Денят започна с инструктаж как да осъществят контрола за гарантиране на пътната безопасност заедно с пътните полицаи. В съвместните действия бяха проверени повече от 20 МПС и, за радост, водачите и пътниците бяха в изрядност – представиха документите си за упражняване на проверките, ползваха обезопасителни колани. Младите партньори на полицаите им пожелаха безаварийно пътуване и да пазят децата на пътя.

В Деня на училищното самоуправление децата се запознаха с работата на полицията и по линия на охранителната дейност, и с четириногия полицай Ирко, гостуваха на пожарникарите от Районната служба ПБЗН и се убедиха, че с огъня не се играе.

Всички участници в инициативата получиха Сведетелство на образцов участник в движението. Притежаването на това Свидетелство им носи право да дават съвети за безопасно участие в движението.

Домакините и гостите си пожелаха Весела и безопасна ваканция!

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети