Пожарната в Дупница спешно се нуждае от ремонт

DenNews.bg
18.04.2024
размер на текста:

 Публично обсъждане се проведе на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции, в която са предвидени дейности на територията на Кюстендилска област и се отнасят до сградата на ГДПБЗН в Дупница, която е преминала етапа на административно съответствие и допустимост.

Това бе първият етап на оценка на концепциите за интегрирани териториални инвестиции. Представянето на проекта бе от представители на Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на район Югозападен и началникът на отдел „Международни проекти“ в ГДПБЗН Юлиян Грънчаров.

На обсъждането присъстваха ръководители от РДПБЗН – Кюстендил, представители на местната власт – от община Бобошево и кметът на Дупница.

Целта на публичното обсъждане бе да бъде осигурено участието на местните общности в процеса на подбор на концепциите и бе постигната безрезервна подкрепа за осъществяването на проекта за конструктивно и сеизмично укрепване на сградата в Дупница, ползвана от службите за пожарна безопасност и защита на населението и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Участниците в обсъждането изразиха увереност, че реализацията на последващото проектно предложение, ще подобри сигурността и качеството на живот в региона и ще подпомогне устойчивото развитие.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети