След поредния спектакъл: ОбС се съгласи с отдаването под наем на сградите на ВиК-Дупница

DenNews.bg
12.04.2024
размер на текста:

 След поредния спектакъл, който се разигра между познатите вече главни герои- кметът Първан Дангов, председателя на ОбС Костадин Костадинов и общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров, ОбС прие докладната за отдаване под наем на сградния фонд на ВиК-Дупница. Тя бе внесена от Първан Дангов и това бе причината за свикването на днешната извънредна сесия. 

Заседанието започна с 15-минутно закъснение, тъй като се оказа, че кметът пътува към Дупница и е попаднал в трафик. Той се качи на трибуната, отмести стола си до председателя Костадин Костадинов, тъй като преди няколко сесии се зарече да се сяда до него, докато е на този пост, остави на него сакото си, и застана прав на банката. След това се извини на всички за закъснението си.

Общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров веднага захапа кмета, като го нарече гостенин на сесиите заради отсъствието му от няколко поредни заседания. И отново подхвана темата за цената на водата, която при неговата заплата това не е проблем. И че със сумата за обществените поръчки за юридически услуги сигурно иска да си осигури и защитата по делата, които са заведени срещу него за обида и клевета. Дангов обърна внимание на ОбС-председателя да следи за реда в залата и да не позволява такива изявление. Гущеров се заинати,че с поведението си кметът го провокира да говори по различни теми и че Дангов се е разсърдил вече на всички и остава само да се разсърдил на Путин.Първан Дангов се обърна настрана, демонстрирайки явно пренебрежение към него. Двамата не пропуснаха да си разменят любезности, като се индиректно се нарекоха глупаци, използвайки цитати. Първан Дангов не пропусна да спомене, че идват избори и всичко, което се говори в залата по темата с ВиК е свъзрано с тях.

В дебатите се включи и разочарования общински съветник от Възраждане Виктор Манторков заради липсата на интерес от страна на гражданите за организирания от тях протест на днешната сесия, на който се отзоваха едва 4-има дупничани. "Преброили сте се", отговори му Дангов.

Мантарков призова кмета да се съобрази с подписката за реферундам и призова съветниците да не гласуват докладната за отдаване под наем на сградите на водното дружество. И че с влизането във АвиК асоциацията съветниците са се изложили и описа това с думите: "Ние сме си свалили гащите"

Първан Дангов обяви, че ГЕРБ и Възраждане са се обеденили в едно като героите от филма "Опасен чар": роднина-милиционер- роднина-милиционер. Възмутен от залата се обади един от инициаторите за подписката- Христо Стоичков, който направи забележка на кмета "да не се хили", да не се подиграва и че ще поискат оставката му. 

Председателят на ОбС Костадин Костадинов на няколко пъти призова за ред в залата, и накрая се включи активно в спор с кмета като обяви, че той с кални обувки влиза в общинските дружества и се разпорежда при положение, че техен принципал е Общинския съвет. И обясни, че Първан Дангов е пращал общински служители да правят опис на сградите и техниката на водното дружество. Кметът, разбира се, не му остана длъжен като обяви, че ситуацията във ВиК е куче "влачи рейс" попита Костадивнов вярно ли е, че има кьорава чешма (краде вода) в къщата си в местността Дренски рид. Костадинов регира остро, като му припомни, че вече му е завел едно дело за клевета и като нищо ще му заведе и още едно заради това твърдение. Кметът не му остана длъжен и му предложи да му купи нова риза, тъй като тази, с която е на сесията, му била тясна. Гущеров веднага скочи заради тази обида. Но Костадинов не остана длъжен и обяви, че има много ризи за разлика от кмета, който ходел все с една и съща и с едно и също сако.

И председателят на ОбС обяви, че ще подкрепи докладната на Първан Дангов, тъй като основното и най-важно в този момент е да има кой да оперира на територията на община Дупница и припомни, че от 1-и май това ще бъде Кюстендилска вода, а цената на водата ще трябва да бъде 3, 67 лв. Така или иначе, докладната бе приета със 17 гласа за, 2 "въздържал" се и 8 "против"

Как точно се развиха дебатите, вижте тук:

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети