Петричанин сменя общежитието в Самораново със затвора в Бобов дол заради марихуана

DenNews.bg
11.04.2024
размер на текста:

 Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в държане на марихуана в затворническото общежитие в Самораново. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.
Обвиняемият П. Ч. / на 25 г. от гр. Петрич /, в момента излежаващ наказание „лишаване от свобода“ в ЗООТ – Самораново, се признава за виновен в това, че: На 25.01.2024 г., около 21.30 часа в затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ - Самораново, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества - суха листна маса коноп / марихуана /, разпределена в 20 обекта, с общо тегло на наркотичните вещества 3, 33 гр., на обща стойност 66, 60 лв. – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК .
Обвиняемият П. Ч. ще плати и направените по делото разноски в размер на 946.30 лв. за изготвената физико - химическа експертиза, по сметка на ОД на МВР-Кюстендил.
Определението на Районен съд – Дупница, с което на подсъдимия П. Ч. е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети