Екстрадираха от Италия дупничанин за кражба на буркан мед и уиски с детска количка

DenNews.bg
25.03.2024
размер на текста:

 Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на С. Д., на 48 години, от Община Дупница. Обвиняемият е екстрадиран от Италия, след издадена Европейска заповед за арест от България. Районна прокуратура - Кюстендил е повдигнала обвинение на С. Д. за две кражби на чужди движими вещи от една от големите търговски вериги в гр. Кюстендил, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с друго лице, чрез използване на МПС и чрез използване на техническо средство – детска количка. Отнетите вещи- бутилки уиски и буркан мед са на обща стойност 373, 17 лв. Съдът уважи искането на за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“.
От събраните до момента доказателства, следва обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение – чл. 196, ал.1, т.2. Обвинението е за деяние, извършено в условията на опасен рецидив, поради което е налице законова презумпция, че обвиняемият може да се укрие или извърши престъпление.
На следващо място, в изпълнение на Европейска заповед за арест, С. Д. е задържан в Италия, след което е доведен в България. Изложен е допълнителен довод на съда, че по отношение на обвиняемия е налице реална опасност да се укрие или извърши престъпление, пише в мотивите на съдия Чавдар Тодоров.
Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети