Тръгна мобилно приложение за сигнали срещу служители на МВР

DenNews.bg
21.03.2024
размер на текста:

Дирекция "Вътрешна сигурност" разработи мобилно приложение за подаване на сигнали за неправомерни действия от страна на служители на МВР.
Апликацията "Сигнали за корупция – МВР" може да бъде свалена безплатно от Google Play и App Store и да се инсталира на всеки мобилен телефон или таблет
Приложението осигурява възможност за бърз и удобен начин за подаване на сигнали за извършени престъпления, корупционно поведение, злоупотреба с власт и за други незаконосъобразни действия или бездействия на служителите на Министерството на вътрешните работи.
Приложението гарантира защита и сигурност на подателя на информацията, а неговата самоличност ще бъде запазена в тайна и няма да бъде разкривана. То надгражда съществуващите механизми за комуникация и предоставя възможност за прикачване на аудио и видео файлове, директно от устройството, на което е инсталирано.
 Мобилната апликация е разработена в рамките на проект "Превенция и противодействие на корупцията", финансиран по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г.


 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети