Днес на площад "Свобода" в Дупница раздават 10 000 безплатни дръвчета

DenNews.bg
02.03.2024
размер на текста:

Днес от 15ч. на площад "Свобода" в Дупница Гората.бг, ще подари 10 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Дупница и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Ето какво написаха те на страницата си във Фейсбук във връзка с кампанията, която се провежда на територията на цялата страна


 Ще подаряваме плодни - кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), череша ( махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни люляци, липи, бряст, явор и др.
От 15:00 ч. Ви чакаме на площад "Свобода", лесно ще ни познаете.
Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца!
 А и ще продължим към голямата ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, вече сме засадили над 2.85 милиона.
Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще направим Дупница и региона по-зелени, красиви и чисти.
 Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 1,5 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.
 Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието.
 Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета - 10, 20, 50 или колкото можете да засадите ????.
 Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!
С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвчетата директно в нашата група: Гората.бг - група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети