Пуснаха срещу гаранция от 1000 лв. мъжа от Бобов дол, обвинен за побоя на съпругата си

DenNews.bg
14.03.2024
размер на текста:

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Парична гаранция” в размер на 1000 лв., по отношение на Н. А. от гр. Бобов дол, привлечен от Районна прокуратура като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на съпругата му, в условията на домашно насилие. Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

„Към настоящия момент е налице само първата предпоставка на чл.63, ал.1 от НПК, а именно, налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението за което му е повдигнато обвинение, а именно, престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, вр. с чл. 130,1 ал.1 от НК. Относно останалите две предпоставки за вземане на най-тежката МНО по отношение на обвиняемия, съдът счита, че същите не са налице. Не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като видно от събраните по делото доказателства, същият е с постоянна месторабота…Не е налице и третата предвидена в закона предпоставка, а именно, да извърши друго престъпление, тъй като видно от разпита на свидетел / майката на пострадалата /, същият е напуснал адреса, на който са живели съвместно към този момент и след това не се е прибирал в семейното им жилище…По делото не е приложено медицинско свидетелство от страна на пострадалата и към настоящия момент няма изготвена експертиза…“, се казва в мотивите на съдия Мая Гиздова.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Найден А. е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети