Япония допълни списъка със санкции срещу Русия

DenNews.bg
01.03.2024
размер на текста:

 Японското правителство разшири списъка си със санкции срещу Русия, като добави в него 12 лица и 36 организации. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на официалния вестник на японския кабинет на министрите.

Според публикувания списък персонални санкции, предвиждащи замразяване на активи, са въведени срещу комисаря по правата на детето в Калужка област Ирина Агеева, нейната колежка от Ростовска област Ирина Черкасова и комисаря по човешките права Права в Чеченската република Мансур Солтаев. Лични ограничения бяха въведени и срещу, председателя на правителството на Чечня Муслим Хучиев и командира на специалния полицейски полк на името на Герой на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров от Министерството на вътрешните работи на Чечня Замид Чалаев.

Япония също включи в санкционните списъци руския бизнесмен Артем Ус и генералния директор на Държавната транспортна лизингова компания (GTLK) Евгений Дитрих. Японските персонални санкции засегнаха и директора на Артек Константин Федоренко и началника на щаба на регионалния клон на Младежката армия в Севастопол Владимир Коваленко.

По ударите на японските санкции попадна и Tinkoff Bank. На 31 март влизат в сила санкции, предвиждащи замразяване на активи както на лица, така и на организации.

Сред организациите, включени в новите японски санкционни списъци, са Авиадвигател, Аероскан, Нева Електроникс, концернът Калашников, Алмаз-Антей, Уралвагонзавод, Базалт, Обединена корабостроителна корпорация, Ангстрем. , НПО "Аврора", "Импулс", КБ "Новатор". Санкциите включват ограничения върху износа. В списъците за замразяване на активи са включени и FSUE Atomflot и JSC State Transport Leasing Company.

Японските санкции, въведени на няколко етапа заради ситуацията в Украйна, вече засягат повече от 1 хил. души и над 120 организации от Русия.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети